render
SPECIALISTI IN GRASIMI SI ULEIURI VEGETALE

Produse

Grasime nehidrogenata


Grasimea nehidrogenata de palmier se obtine din pulpa fructului de palmier. Are un continut variat de fractiuni lichide si solide care dau puncte de topire diferite.
Aceasta grasime rezulta in urma rafinarii, albirii si deodorizarii, un proces numit RBD.


Cele mai importante proprietati ale acestei grasimi sunt: capacitatea de extrudare, de formare a cremelor si de aerare.


Gama de grasimi folosita pentru aluaturi si creme are proprietati chimice si fizice excelente iar caracteristicile produselor intrunesc conditii superioare cerute in industria alimentara.
 Acestea includ :
 
• Plasticitate excelenta la o gama larga de temperaturi
• Pune in evidenta textura moale a produselor finite
• Performante ridicate la coacere si in producerea cremelor
• Profil excelent de topire
• Usurinta in folosire la temperatura normala a mediului
• Stabilitate ridicata la oxidare
 
Aplicatii ale acestei grasimi sunt in industria produselor zaharoase la aluaturi si creme de biscuiti, napolitane, in industria mezelurilor si pateurilor, a lactatelor,  iar daca punctul de topire este sub 36˚ C, se poate folosi si la prajit intens.


De asemenea se poate folosi cu succes si in industria pateurilor si mezelurilor pentru inlocuirea slaninii si pentru obtinerea produselor de post.


CARGILL Malaysia produce SOCFAT, o grasime nehidrogenata de palmier care poate fi utilizata in industria alimentara pentru prepararea de produse diverse, incluzand paine, biscuiti, prajituri, aluaturi, creme, pateuri, mezeluri.
 
SOCFAT  este o grasime nehidrogenata de palmier, special texturata spre a conferi plasticitate excelenta, consistenta moale, spre a facilita amestecarea si a fi usor de folosit la temperatura normala a mediului.
 
Produsul este disponibil la puncte de topire cuprinse intre 35-42°C. Aceasta diversitate de puncte de topire permite obtinerea de produse finite cu comportament identic, indiferent de anotimp. La aceste puncte de topire, produsele sunt albe cu consistenta solida, fara gust sau miros.