render
SPECIALISTI IN GRASIMI SI ULEIURI VEGETALE

Produse

Grasime hidrogenata


Grasimile hidrogenate de palmier sunt complet rafinate, obtinute din pulpa sau sambure de palmier.
Se produc diverse sortimente, cu diferite curbe si puncte de topire, in functie de aplicatia necesara.


Grasimile hidrogenate din sambure de palmier, in afara de utilizarile in industria zaharoaselor, ca inlocuitor de unt de cacao ( CBS ) pentru glazuri, cuverturi, creme si tablete se utilizeaza pentru inlocuirea partiala sau integrala a grasimii animale din produsele lactate : cascaval, branza topita, telemea, crema de unt, crema de branza, smantana, frisca, branza de vaca, etc.

Grasimile hidrogenate din pulpa de palmier se folosesc pentru obtinerea cremelor de biscuiti, napolitane, prajituri. Cremele obtinute cu aceasta grasime sunt de calitate premium datorita capacitatii crescute de inglobare de aer la mixare, rezultand creme foarte usoare si pufoase.
Producatorii folosesc grasimile hidrogenate deoarece ofera o textura speciala produselor.
CARGILL Malaysia produce o gama larga de grasimi hidrogenate utilizate in industria zaharoaselor. Aceste grasimi sunt produse in cele mai selective conditii de fractionare si hidrogenare in unitatile de productie din Malaysia. Avand in vedere faptul ca in procesul de fractionare nu se folosesc chimicale, aceste produse sunt lipsite de orice contaminare cu solventi sau detergenti. Ele sunt manevrate in cele mai igienice conditii, chiar de la punctul de preluare a uleiului crud, in timpul prelucrarii acestuia si al livrarii produselor finite in ambalaje specifice industriei alimentare si mijloace de transport agreate de legislatia in vigoare.

Gama de grasimi este in asa fel conceputa incat acestea sa poata fi folosite la cele mai pretentioase proceduri din industria produselor de cofetarie, cum ar fi : turnarea, glazurarea, umplerea si extrudarea si au stabilit un adevarat record in industria mondiala a dulciurilor. Ele au o lista impresionanta de caracteristici superioare fizice si chimice, cautate cu insistenta de aproape orice ramura a industriei. Aceste caracterisici includ :


• Luciu superior si rezistent
• Robustete ridicata
• Rezistenta superioara a produsului in functie de temperatura
• Profil excelent de topire
• Excelenta rezistenta la plesnire si fragilitate texturala (pentru anumite aplicatii)
• Perioada de pastrare indelungata
• Viscozitate extinsa, ceea ce usureaza umplerea, glazurarea si turnarea
• Senzatie excelenta de racoare in gura in timpul consumului
• Proprietati aromatice excelente


Grasimile hidrohenate din pulpa de palmier se numesc PALMINERA si se gasesc la puncte de topire cuprinse intre 37-42°C, iar cele din sambure de palmier sunt HYSOC 36-38 si SSSP 35.
Produsele sunt albe, cu consistenta solida, fara gust sau miros.