Grasime Vegetala Palmier

Grasimile Vegetale de Palmier comercializate sunt conforme legislatiei in vigoare Legea 290 / 2018 – Low GE din cadrul Uniunii Europene – Low GE = <1 ppm !

Grasime Vegetala Palmier – Grasimile hidrogenate sunt complet rafinate, obtinute din pulpa sau sambure de palmier.
Se produc diverse sortimente, cu diferite curbe si puncte de topire, in functie de aplicatia necesara.

Grasime Vegetala Palmier – Grasimea nehidrogenata se obtine din pulpa fructului de palmier. Are un continut variat de fractiuni lichide si solide care dau puncte de topire diferite.
Aceasta grasime rezulta in urma rafinarii, albirii si deodorizarii, un proces numit RBD.Cele mai importante proprietati ale acestei grasimi sunt: capacitatea de extrudare, de formare a cremelor si de aerare.

  • Grasime Hidrogenata
  • Grasime Nehidrogenata

Grasime Hidrogenata

Grasime Vegetala Palmier – Grasimile hidrogenate din sambure de palmier, in afara de utilizarile in industria zaharoaselor, ca inlocuitor de unt de cacao ( CBS ) pentru glazuri, cuverturi, creme si tablete se utilizeaza pentru inlocuirea partiala sau integrala a grasimii animale din produsele lactate : cascaval, branza topita, telemea, crema de unt, crema de branza, smantana, frisca, branza de vaca, etc.

Grasimile hidrogenate din pulpa de palmier se folosesc pentru obtinerea cremelor de biscuiti, napolitane, prajituri. Cremele obtinute cu aceasta grasime sunt de calitate premium datorita capacitatii crescute de inglobare de aer la mixare, rezultand creme foarte usoare si pufoase.

Gama de grasimi este in asa fel conceputa incat acestea sa poata fi folosite la cele mai pretentioase proceduri din industria produselor de cofetarie, cum ar fi : turnarea, glazurarea, umplerea si extrudarea si au stabilit un adevarat record in industria mondiala a dulciurilor. Ele au o lista impresionanta de caracteristici superioare fizice si chimice, cautate cu insistenta de aproape orice ramura a industriei. Aceste caracterisici includ :

• Luciu superior si rezistent • Robustete ridicata • Rezistenta superioara a produsului in functie de temperatura • Profil excelent de topire • Excelenta rezistenta la plesnire si fragilitate texturala (pentru anumite aplicatii) • Perioada de pastrare indelungata • Viscozitate extinsa, ceea ce usureaza umplerea, glazurarea si turnarea • Senzatie excelenta de racoare in gura in timpul consumului • Proprietati aromatice excelente

Render va pune la dispozitie urmatoarele grasimi hidrogenate din sambure de palmier:

  • HYSOC produs in Malaysia de CARGILL, punct de topire 38-40°C.
  • PALMKERN produs in Austria de VFI, punct de topire 38-40°C.

Produsele sunt albe, cu consistenta solida, fara gust sau miros.

Grasime Nehidrogenata

Grasime Vegetala Palmier – Gama de grasimi folosita pentru aluaturi si creme are proprietati chimice si fizice excelente iar caracteristicile produselor intrunesc conditii superioare cerute in industria alimentara. Acestea includ : • Plasticitate excelenta la o gama larga de temperaturi • Pune in evidenta textura moale a produselor finite • Performante ridicate la coacere si in producerea cremelor • Profil excelent de topire • Usurinta in folosire la temperatura normala a mediului • Stabilitate ridicata la oxidare Aplicatii ale acestei grasimi sunt in industria produselor zaharoase la aluaturi si creme de biscuiti, napolitane, in industria mezelurilor si pateurilor, a lactatelor,  iar daca punctul de topire este sub 36˚ C, se poate folosi si la prajit intens.

CARGILL Malaysia produce SOCFAT, iar VFI Austria produce D90S30 si D90S40 grasimile nehidrogenate de palmier care poa fi utilizate in industria alimentara pentru prepararea de produse diverse, incluzand paine, biscuiti, prajituri, aluaturi, creme, pateuri, mezeluri.

Render va pune la dispozitie urmatoarele varietati de grasimi nehidrogenate cu puncte de topire cuprinse intre 38-40°C:

  • SOCFAT produs in Malaysia de Cargill, punct de topire 40°C.
  • D90S30 produs in Austria de VFI, punct de topire 40°C.
  • D90S30 produs in Austria de VFI, punct de topire 38°C.

Aceasta diversitate de puncte de topire permite obtinerea de produse finite cu comportament identic, indiferent de anotimp. La aceste puncte de topire, produsele sunt albe cu consistenta solida, fara gust sau miros.