Ulei Rapita

CERE O OFERTA PERSONALIZATA DE PRET!

Ulei rapita – este obţinut din prima presare la rece a semintelor de rapita. Este cunoscut faptul ca uleiul de rapita are cel mai scazut conţinut de grasimi saturate dintre uleiurile de gatit disponibile și contine mai putin de jumatate dintre grasimile saturate care se gasesc in uleiul de masline și este bogat cu Omega 3.

Principalele beneficii pentru ulei rapita presat la rece sunt:

  • Continut scazut de grasimi saturate. Acesta contine acid linoleic (omega-6) și-α-linolenic (omega-3)-acizi grasi esentiali, ceea ce il face sa fie unul dintre cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit. Uleiul de rapita conţine cantitati importante de antioxidanti, mai ales vitamina E. Aceasta este un antioxidant puternic solubil în lipide necesar pentru mentinerea integritatii membranei celulare, a membranelor mucoase si a pielii prin protejarea de radicali liberi.
  • Are cel mai inalt punct de ardere, fiind de asemenea o alegere ideala pentru prajit. Poate fi incalzit la o temperatura mai ridicata, acest lucru conducand la reducerea cantitatii de ulei absorbit în alimentele prajite.
  • Ulei rapita – este foarte bogat în grasimi nesaturate sanatoase, în special acid alfa-linolenic (ALA), acesta fiind foarte important de integrat în dieta, deoarece corpul nu il produce singur.

Omega 3 și Omega 6 sunt atuurile uleiului de rapita

Spre deosebire de alte uleiuri vegetale, uleiul de rapita presat la rece conţine un echilibru natural de omega 3, 6 și 9 , ceea ce il face o sursa de acizi grasi esentiali. Contine 55% acizi grasi monosaturati, acid oleic, acid linoleic, acizi saturati. Cei mai importanți dintre acestia sunt acizii Omega 3 și Omega 6, care ajuta la scaderea colesterolului rau din sange, buna functionare a inimii si a creierului, la reducerea inflamatiilor, dar si la dezvoltarea normala a organismului.

Datorita prezentei acestor grasimi bune, uleiul de rapita ar trebui inclus cu precadere într-o dieta vegetariana.

Contine un nivel ridicat de steroli, de lipide simple, substante extrem de benefice in lupta cu bolile de inima.

Ulei rapita bogat in calorii. Cu toate acestea, continutul sau de calorii provine de la grasimi bune. Este deosebit de bogat in acizi mono-graai nesaturati cum ar fi acidul oleic, care constituie aproximativ 61% din grasimile totale. Acidul oleic ajuta la scaderea LDL sau „colesterolului rau” si cresterea HDL sau „colesterol bun” in sange .

Studiile de cercetare sugereaza ca dieta mediteraneana, care este foarte bogata in acizi grasi mononesaturati ajuta la prevenirea bolilor coronariene si accidentului vascular. Totodata, potrivit Agentiei Americane pentru Administrarea Alimentelor, produsele care contin cel putin 0,4 grame de steroli din plante per portie pot reduce riscul infarctului si pot micsora nivelul de colesterol rau cu 10-15%.

Proprietatile sale antioxidante si antiinflamatoare

Bogat in vitamina E, un antioxidant puternic necesar, uleiul de rapita ne ajuta sa ne mentinem integritatea membranelor celulare, protejand pielea de radicalii liberi. Aceasta poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de boli de inima, cancer si pierderi de memorie.

Datorita prezentei acidului gras alfa-linoleic (Omega 3), reduce inflamatiile si durerile de articulatii. Persoanele care sufera de artrita pot folosi uleiul de rapita ca si adjuvant in tratamentele de recuperare. Beneficiile uleiului de rapita se pot vedea si in alte afectiuni inflamatorii, cum ar fi bolile tractului digestiv.

Render va pune la dispozitie uleiul de rapita produs de VFI Austria, ambalat in sticla de plastic de 10l.

Valoare nutritionala la 100 g de ulei

  • Valoare energetica: 828 kcal/ 3404 kj
  • Grasimi: 92g din care:
  • – acizi grasi saturati: 6,4g

CERE O OFERTA PERSONALIZATA DE PRET!