Reducere!

Ulei de Masline Extravirgin Ionis 1L

41,00 lei 35,00 lei

Ulei de masline extravirgin de calitate premium obtinut prin presarea maslinelor si filtrarea uleiului rezultat, operatiune efectuata fara tratamente termice sau chimice.

Acest ulei de masline extravirgin este recomandat pentru: salate, aperitive, risotto, sosuri, carpaccio, dressinguri, friptura la gratar si carne de pui.

Descriere

Ulei de masline

Ulei de masline extravirgin obtinut prin presarea maslinelor si filtrarea uleiului rezultat, operatiune efectuata fara tratamente termice sau chimice. Este cel mai sanatos din gama uleiurilor de masline si pastreaza cel mai bine aroma maslinelor.

In functie de zona din care provin maslinele, exista o varietate de masline care dau mai multe arome (gusturi), renumite pentru ulei extravirgin de masline.

Exista si o categorisire a acestora in functie de aroma (gust), respectiv zona. Aciditate max 0,8%.

Uleiul de masline extravirgin, proaspat extras trebuie imediat depozitat in recipienti care sa-l fereasca de caldura, aer, lumina. Toti acesti factori contribuie la degradarea calitatii uleiului, distrugand proprietatile benefice ale acestuia.

Datorita continutului de mare ( aproape 90% ) de acizi grasi nesaturati ( 10% fiind omega 6 si omega 3 ), contribuie la scaderea colesterolului LDL.
De asemenea contine vitaminele A, D, E si K, solubile in ulei, care nu se distrug la gatit si au un efect puternic antioxidant asupra celulelor din organism. Exista si o categorisire a acestora in functie de aroma (gust), respectiv zona. Aciditate max 0,8%.

Alte efecte benefice ale uleiului de masline extravirgin ar mai fi: ajuta bila, ficatul si functiile intestinale, este foarte bine tolerat de stomac, previne cancerul de colon, protejeaza impotriva bolilor cardiace, etc.

Brand-ul IONIS care produce ulei de masline extravirgin este un brand renumit in Grecia. Un produs de o calitate excelenta, intr-o mare varietate de gusturi, moduri de ambalare, gramaje.

Ulei de masline extravirgin

– este mult mai bun pentru prepararea mancarii prin prajire, fata de celelalte uleiuri si poate fi refolosit de pana la cinci ori. Nu suporta modificari de structura atunci cand este incalzit si isi pastreaza valorile nutritive mai bine decat alte uleiuri.

O problema importanta este incalzirea uleiului inainte de a fi consumat. Una dintre cele mai stabile grasimi la temperaturi inalte este uleiul de masline. Cel mai pur ulei de masline are punctul de ardere in jur de 406-468 grade Fahrenheit. Uleiul extravirgin de masline are punct de ardere la aproximativ 250 de grade Celsius. Fiindca este rezistent la temperaturi mari, uleiul de masline poate fi folosit de mai multe ori.

Uleiurile de masline se folosesc la salate, paste, carne, risotto, carpaccio, branzeturi sau oua.

Informații suplimentare

Tip produs

Ulei de masline

Beneficii

Proprietati

Vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati 85%, acizi grasi saturati 15%, trigliceride, clorofila

Utilizare

salate, aperitive, risotto, sosuri, carpaccio, dressinguri, friptura la gratar si carne de pui

Calorii/100g

900

Gramaj

1l

Producator

Nutria

Tara de origine

Grecia

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei de Masline Extravirgin Ionis 1L”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ați putea dori, de asemenea…