Description
Ulei de rapita cu gust de unt Kuchenchef Supreme – Ulei vegetal preparat cu aroma naturala, fara lactoza, fara sare, bogat in Omega 3
Ideal pentru prajit si fruteuza, mai ales pentru legime, carne si peste.
Are o multime de beneficii pentru sanatate, datorita continutului bogat in acizi grasi nesaturati.
Ingredientele:ulei de rapita, emulgator mono si digliceride din acizi grasi, lecitina, aroma naturala de unt si colorant caroten.
Principalele beneficii ale consumului regulat de ulei de rapita sunt:
- Continut scazut de grasimi saturate. Acesta contine acid linoleic (omega-6) si-α-linolenic (omega-3)-acizi grasi esentiali, ceea ce il face sa fie unul dintre cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit. Uleiul de rapita contine cantitati importante de antioxidanti, mai ales vitamina E. Aceasta este un antioxidant puternic solubil in lipide necesar pentru mentinerea integritatii membranei celulare, a membranelor mucoase si a pielii prin protejarea de radicali liberi.
- Are cel mai inalt punct de ardere, fiind de asemenea o alegere ideala pentru prajit. Poate fi incalzit la o temperatura mai ridicata, acest lucru conducand la reducerea cantitatii de ulei absorbit in alimentele prajite.
- Ulei de rapita cu gust de unt este foarte bogat in grasimi nesaturate sanatoase, în special acid alfa-linolenic (ALA), acesta fiind foarte important de integrat în dieta, deoarece corpul nu il produce singur. Studiile arata ca prezenta ALA ajuta la protejarea inimii, prin efectele sale benefice asupra tensiunii arteriale, reducand colesterolul si efectele sale antiinflamatorii.
Omega 3 este atuul uleiului de rapita
Spre deosebire de alte uleiuri vegetale, uleiul de rapita contine un raport echilibrat de omega 3, 6 și 9 , ceea ce il face o sursa de acizi grasi esentiali. Contine 55% acizi grasi monosaturati, acid oleic, acid linoleic, acizi saturati. Cei mai importanti dintre acestia sunt acizii Omega 3 și Omega 6, care ajuta la scaderea colesterolului rau din sange. Buna functionare a inimii și a creierului, la reducerea inflamatiilor, dar si la dezvoltarea normala a organismului.
Datorita prezentei acestor grasimi bune, uleiul de rapita ar trebui inclus cu precadere intr-o dieta vegetariana. Vegetarienii nu mananca produse din carne (bogate în Omega 3) si pot opta pentru includerea uleiului în dieta.
Sa ne asigurăm echilibrul nutritional necesar fara suplimente medicamentoase!
Contribuie la buna functionare a sistemului cardiovascular
Contine un nivel ridicat de steroli, de lipide simple, substante extrem de benefice in lupta cu bolile de inima.
Deosebit de bogat in acizi mono-grasi nesaturati cum ar fi acidul oleic, care constituie aproximativ 61% din grasimile totale. Acidul oleic ajuta la scaderea LDL sau „colesterolului rau” si cresterea HDL sau „colesterol bun” in sange .
Studiile de cercetare sugereaza ca dieta mediteraneana, care este foarte bogata in acizi grasi mononesaturati ajuta la prevenirea bolilor coronariene si accidentului vascular. Totodata, potrivit Agentiei Americane pentru Administrarea Alimentelor, produsele care contin cel puțin 0,4 grame de steroli din plante per porție pot reduce riscul infarctului și pot micsora nivelul de colesterol rau cu 10-15%.
Sa ținem din frau bolile ininii intr-un mod sanatos si natural!
Proprietatile sale antioxidante si antiinflamatoare
Bogat in vitamina E, un antioxidant puternic necesar, uleiul de rapita ne ajuta sa ne mentinem integritatea membranelor celulare, protejand pielea de radicalii liberi. Aceasta poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de boli de inima, cancer si pierderi de memorie.
Datorita prezentei acidului gras alfa-linoleic (Omega 3), reduce inflamațiile si durerile de articulatii. Persoanele care sufera de artrita pot folosi uleiul de rapita ca si adjuvant in tratamentele de recuperare. Beneficiile uleiului de rapita se pot vedea si in alte afectiuni inflamatorii, cum ar fi bolile tractului digestiv.
Mai multe produse din aceasta categorie regasiti aici
Reviews
There are no reviews yet.