Ulei de palmier

Ulei de palmier
Uleiul de palmier

Provine din pulpa fructelor de palmier, care  cresc in manunchiuri mari. Uneori, un singur ciorchine ajunge sa cantareasca 40 kg. Fructul insusi poate fi mic, cam de marimea unui strugure, dar pulpa lui este foarte bogata in ulei.

De-a lungul mai multor ani, am dezvoltat competențe deosebite in procesarea uleiului de palmier, pentru a garanta calitatea si siguranța acestuia.

Odata culese, fructele de palmier sunt trimise la morile furnizorilor nostri, care incep procesul de extragere a uleiului de palmier cat de repede posibil. Ei incalzesc fructele la abur, apoi le preseaza pentru a extrage uleiul. Dupa aceea, uleiul extras este prelucrat si purificat la temperaturi controlate.

Olina este un ulei (oleina) natural, rafinat, obtinut 100% din ulei de palmier, produs in Malaysia de catre concernul american Cargill. Oleina este partea lichida a grasimii de palmier, rafinata si complet dezodorizata, cu multe caracteristici. Il recomanda ca fiind un produs care inlocuieste cu succes uleiul de floarea soarelui sau orice alt ulei comestibil utilizate.
Complet dezodorizat, fara gust sau miros, nu influenteaza gustul produselor prajite sau a celor care intra in contact cu el.
Temperatura de fumegare este de 230°C ceea ce permite folosirea acestuia la prajit intens. Avand o rezistenta ridicata la fumegare, uleiul poate fi utilizat la mult mai multe prajiri decat uleiurile traditionale. Aceasta temperatura ridicata de fumegare permite prajirea mai rapida a produselor ceea ce duce la o absorbtie mai mica de ulei. Rezultand o economie la consum si un produs mult mai sanatos.

  • Nu spumeaza, iar produsele prajite absorb o cantitate mai mica decat in cazul celorlaltor uleiuri.
  • Prajit intens – cartofi prajiti, gogosi, langosi, alune, arahide, peste, chiftele, snitele, etc.
  • Gatit diverse mancaruri, tocanite, prajituri, etc. Fac exceptie salatele si maioneza;
  • Cozonaci, aluaturi, creme de ciocolata – in compozitie;

Pentru mentinerea calitatilor se recomanda filtrarea (strecurarea) periodica uleiului la un anumit interval de timp si completarea cu ulei proaspat;

Cateva dintre motivele popularitatii uleiului de palmier sunt:
  • Acesta isi menține proprietatile chiar și la temperaturi ridicate, de aceea este foarte potrivit pentru gatit.
  • Textura sa catifelata, cremoasa si absenaa mirosului il recomanda ca ingredient perfect in multe retete. Inclusiv pentru prepararea produselor ce necesita coacere (cum ar fi biscuitii).
  • Poate fi folosit pe post de conservant natural, prelungind termenul de valabilitate al produselor alimentare.
  • Cultura de ulei de palmier este cultura de ulei vegetal cu cel mai mare randament. Este nevoie de mai putin de jumatate din pamantul necesar altor culturi pentru a produce aceeasi cantitate de ulei. De aceea, uleiul de palmier este cel mai scump ulei vegetal din lume. –( cel mai eficient, nu cel mai scump)
Avantajele folosirii uleiului de palmier certificat RSPO :

In ciuda practicilor incorecte din industrie, un numar tot mai mare de jucatori din industria uleiului de palmier s-au angajat sa adopte practici durabile. Rezultatul acestei tranzitii treptate este faptul ca tot mai multe tipuri de ulei de palmier din selecția noastra provin din agricultura durabila (fiind certificate RSPO).

Furnizorului nostru principal de ulei de palmier (Cargill Malaysia):

Produce si furnizeaza ulei de palmier intr-o maniera durabila si responsabila din punct de vedere social. Deviza Cargill este: „Fara deforestare, fara turba si fara exploatare”. In acest sens, s-a actionat in vederea cresterii transparentei, a imbuntatatirii implicarii partilor interesate, precum si pentru verificarea progreselor si contribuirea la transformarea industriei. La nivel global, Cargill opereaza 17 rafinarii, 11 mori si cinci plantatii de palmieri.

Al doilea furnizor al nostru de ulei de palmier – VFI Austria– foloseste aproape exclusiv ulei de palmier RSPO.

VFI (Vereinigte Fettwarenindustrie) este o afacere de familie cu o bogata experienta in producerea de uleiuri si grasimi. Compania apartine familiei Rauch, a carei istorie dateaza din secolul al XVIII-lea, cand Anton Rauch a condus o moara de cereale in Tirol. In 1945, familia a inceput sa produca ulei de gatit in Innsbruck, brandul Kronenöl stabilindu-se rapid ca un brand cunoscut la nivel national. Drept urmare, sub conducerea lui Christian Rauch firma s-a dezvoltat rapid, devenind unul din producatorii de top ai pietei de uleiuri si grasimi de gatit.

VFI are in prezent sediul in Wels si este cea mai puternica companie de acest den din Austria.  Datorita produselor sale de inalta calitate, VFI a devenit un partener de inalta performanta pentru comertul si industria alimentara. VFI este azi un producator de top de uleiuri organice care furnizeaza uleiuri si grasimi conventionale adaptate pentru clientii industriali, precum si uleiuri ambalate pentru catering si retail.

Render va pune la dispozitie urmatoarele uleiuri de palmier:

Ulei Palmier – Olina TIN – produs in Malaysia de CARGILL, punct de topire 24°C – ambalat: Bidon tabla 20 L;
Ulei Palmier – Olina BIB – produs in Malaysia de CARGILL, punct de topire 24°C – ambalat: Cutie carton 18 Kg;
Ulei Palmier – Palm Oleina BIB – produs in Austria de VFI, punct de topire 24°C – ambalat: Cutie carton 10 L;
Ulei Palmier – Kuchenchef 10L – produs in Austria de VFI , punct de topire 24°C – ambalat: Galeata plastic 10 L;
Ulei Palmier – Kuchenchef 20L -produs in Austria de VFI , punct de topire 24°C – ambalat: Galeata tabla 20 L;

CERE OFERTA PERSONALIZATA ANGRO