Ulei de palmier

Ulei de palmier

Uleiul de palmier provine din pulpa fructelor de palmier, care tind sa creasca in manunchiuri mari si, uneori, un singur ciorchine poate cantari pana la 40 kg. Fructul însuși poate fi mic, cam de marimea unui strugure, dar pulpa lui este foarte bogata in ulei.

De-a lungul mai multor ani, am dezvoltat competențe deosebite in procesarea uleiului de palmier, pentru a garanta calitatea si siguranța acestuia.

Odata culese, fructele de palmier sunt trimise la morile furnizorilor nostri, care incep procesul de extragere a uleiului de palmier cat de repede posibil: ei incalzesc fructele la abur, apoi le preseaza pentru a extrage uleiul. După aceea, uleiul extras este prelucrat si purificat la temperaturi controlate.

Olina este un ulei (oleina) natural, rafinat, obtinut 100% din ulei de palmier, produs in Malaysia de catre concernul american Cargill. Oleina este partea lichida a grasimii de palmier, rafinata si complet dezodorizata, cu multe caracteristici care il recomanda ca fiind un produs care inlocuieste cu succes uleiul de floarea soarelui sau orice alt ulei comestibil sau untura utilizate in mod traditional.
Complet dezodorizat, fara gust sau miros, nu influenteaza gustul produselor prajite in el sau a celor care intra in contact cu el.
Temperatura de fumegare este de 230°C ceea ce permite folosirea acestuia la prajit intens, avand o rezistenta ridicata la fumegare, putand fi utilizat la mult mai multe prajiri decat uleiurile traditionale. Aceasta temperatura ridicata de fumegare permite prajirea mai rapida a produselor ceea ce duce la o absorbtie mai mica de ulei rezultand o economie la consum si un produs mult mai sanatos.

  • Nu spumeaza, iar produsele prajite absorb o cantitate mai mica decat in cazul celorlaltor uleiuri.
  • Prajit intens – cartofi prajiti, gogosi, langosi, alune, arahide, peste, chiftele, snitele, etc.
  • Gatit diverse mancaruri, tocanite, prajituri, etc. Fac exceptie salatele si maioneza;
  • Cozonaci, aluaturi, creme de ciocolata – in compozitie;

Pentru mentinerea calitatilor se recomanda filtrarea (strecurarea) periodica uleiului la un anumit interval de timp si completarea cu ulei proaspat;

Render va pune la dispozitie urmatoarele uleiuri de palmier:

Ulei Palmier – Olina TIN – produs in Malaysia de CARGILL, punct de topire 24°C – ambalat: Bidon tabla 20 L;
Ulei Palmier – Olina BIB – produs in Malaysia de CARGILL, punct de topire 24°C – ambalat: Cutie carton 18 Kg;
Ulei Palmier – Palm Oleina BIB – produs in Austria de VFI, punct de topire 24°C – ambalat: Cutie carton 10 L;
Ulei Palmier – Kuchenchef 10L – produs in Austria de VFI , punct de topire 24°C – ambalat: Galeata plastic 10 L;
Ulei Palmier – Kuchenchef 20L -produs in Austria de VFI , punct de topire 24°C – ambalat: Galeata tabla 20 L;

CERE OFERTA PERSONALIZATA ANGRO