Ulei de masline

Ulei de masline

In categoria ulei masline intra toate tipurile de uleiuri rezultate din masline in urma presarii, a rafinarii si amestecului acestora.

Aceste tipuri sunt:

ULEI DE MASLINE EXTRAVIRGIN  – obtinut prin presarea maslinelor si filtrarea uleiului rezultat, operatiune efectuata fara tratamente termice sau chimice.

Este cel mai sanatos din gama uleiurilor de masline si pastreaza cel mai bine aroma maslinelor din care a fost obtinut. In functie de zona din care provin maslinele, exista o varietate de masline care dau mai multe arome (gusturi), renumite de altfel, uleiului extravirgin de masline. Exista si o categorisire a acestora in functie de aroma (gust), respectiv zona. Aciditate sub 0,8%.

ULEI DIN TURTE DE MASLINE( POMACE ) -obtinut din uleiul extras din turtele de masline si ulei extravirgin sau virgin. Turtele de masline raman in urma extractiei uleiului extravirgin si virgin din masline. Din acestea, prin tratament termic si chimic, rezulta uleiul din turte de masline.

Uleiul proaspat extras trebuie imediat depozitat in recipienti care sa-l fereasca de caldura, aer, lumina si actiunea razelor ultraviolete. Toti acesti factori contribuie la degradarea calitatii uleiului, distrugand proprietatile benefice ale acestuia.

Datorita continutului de mare ( aproape 90% ) de acizi grasi nesaturati ( 10% fiind omega 6 si omega 3 ), contribuie la scaderea colesterolului LDL.

De asemenea contine vitaminele A, D, E si K, solubile in ulei, care nu se distrug la gatit si au un efect puternic antioxidant asupra celulelor din organism, incetinind procesul de imbatranire.

Alte efecte benefice ar mai fi: ajuta bila, ficatul si functiile intestinale, este foarte bine tolerat de stomac, previne cancerul de colon, protejeaza impotriva bolilor cardiace, etc.

Ulei masline – recomandat pentru salate, gatit diverse preparate culinare si prajit.

Brand-ul IONIS este renumit in Grecia, produs de NUTRIA, un produs de o calitate excelenta, intr-o mare varietate de gusturi.

Render va pune la dispozitie urmatoarele produse:

  • IONIA 5L Ulei de Masline ExtraVirgin – produs de Nutria in Grecia, ambalat: cutie tabla;
  • POMACE 5L Ulei de Masline din Turte – produs de Nutria in Grecia, ambalat: pet;

CERE OFERTA PERSONALIZATA ANGRO