Ulei de cocos

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este extras din nuca de cocos. A fost prima data comercializat de vanzatorii din sudul Asiei in 1860.

Uleiul de cocos nehidrogenat are un punct de topire intre 24-25°C si fumega la 177°C , in timp ce uleiul hidrogenat are punctul de topire peste 30°C si punctul de fumegare la peste 232°C.

Acest ulei este cel mai stabil dintre toate, se oxideaza greu si nu rancezeste la fel de repede ca celelalte uleiuri, datorita grasimilor saturate pe care le contine.

Aceste produse se folosesc in special pentru obtinerea inghetatei si a glazurii pentru inghetata, in producerea de pop corn si spray-ere pentru crackers. Se utilizeaza de asemenea si pentru fabricarea sapunului si a cosmeticelor.

Uleiul de cocos ofera numeroase beneficii pentru sanatate :

  • Datorita continutului ridicat de acid lauric, uleiul de cocos stimuleaza productia de colesterol HDL (colesterolul „bun“), protejand inima
  • Trigliceridele cu lant mediu din uleiul de cocos pot creste arderile depozitelor de grasime din organism, furnizand energie
  • Datorita actiunii trigliceridelor cu lant mediu, ficatul este protejat impotriva afectiunilor.
  • Lipidele antimicrobiene, acidul lauric, capric si caprylic din uleiul de cocos au proprietati antifungice, antibacteriene si antivirale.
  • Acizii saturati ajuta la imbunatatirea functionarii sistemului digestiv
  • Calciul asigura sanatatea sistemului osos
  • Datorita continutului bogat in antioxidanti, vitamina A si E, uleiul de cocos este folosit si ca remediu impotriva semnelor imbatranirii
  • Acizii grasi ajuta la buna functionare a glandei tiroide
  • Trigliceridele cu lant mediu protejeaza pielea si combat diferitele micoze
  • Acidul lauric regleaza nivelul de zahar din sange, eliminand riscul aparitiei diabetului
  • Acizii grasi din uleiul de cocos au efect dezinfectant, de aceea uleiul de cocos este folosit cu succès in tratarea afectiunilor tractului respirator
  • Uleiul de cocos protejeaza gingiile
  • Prin prezenta acizilor grasi cu lant mediu, uleiul de cocos asigura o memorie mai buna si previne aparitia bolii Alzheimer.
  • Poate fi folosit la gatit (pentru a prepara batoane nutritive, unt de alune, sos de ciocolata, caramele, creme, blaturi de prajituri, torturi , dulciuri raw vegane ) dar si in bauturi (smoothie-uri sau shake-uri proteice), pentru un plus de aroma. Se poate consuma si ca atare, pe o felie de paine.
  • Se poate folosi ca energizant, inlocuind energizantele sintetice
  • Poate fi folosit de cei care urmeaza o dieta vegana
  • Contribuie la reducerea senzatiei de foame daca este consumat inainte de masa. Consumul de ulei de cocos activeaza producerea de cetone in organism, care ajuta la metabolizarea grasimilor si eliberarea energiei

Alte intrebuintari ale uleiului de cocos :

  • pentru a dezlipi reziduuri de pe diferite materiale. Trebuie doar sa il aplici pe zona respectiva si sa il lasi sa actioneze pentru cateva minute
  • ca solutie pentru curatat mobila.
  • Pentru intretinerea obiectelor din piele. Trebuie doar sa actioneze cateva minute si apoi se sterge cu o carpa
  • Ca solutie de curatare a dusului sau a cazii folosind o pasta din ulei de cocos si bicarbonat de sodiu.
  • Ca solutie de curatare a aparatelor electrocasnicele din otel inoxidabil sau din alte metale
  • pentru curatarea interiorului masinii. In plus, se poate folosi si la exteriorul masinii, in loc de polish, pentru a estompa zgarieturile
  • poate inlocui crema de pantofi

Produsul se prezinta sub forma solida, de culoare alba, fara gust sau miros. Vara devine un ulei, lichid.

Furnizorul nostru din Austria, FVI, este un producator de top de uleiuri organice pentru industria de producție alimentară care furnizeaza de asemenea, uleiuri și grăsimi convenționale adaptate pentru clienții industriali, precum și uleiuri ambalate pentru catering și retail.

Render va pune la dispozitie urmatoarele varietati de ulei cocos:

  • Ulei de cocos nehidrogenat – produs in Austria de VFI, ambalat: Cutie carton 25 kg;
  • Ulei de cocos ecologic preset la rece – produs in Sri Lanka, ambalat: Borcan sticla 200 ml si 500 ml;

CERE OFERTA PERSONALIZATA ANGRO