Ulei de floarea soarelui 2L Estermann

26.00 lei

Ulei de floarea soarelui, Estermann – se obține prin extracția și presarea semințelor de floarea-soarelui. Are o aromă neutră, este galben – deschis la culoare și este uleiul vegetal cu cel mai mare conținut de vitamina E (alfa-tocoferol). Are punct de ardere ridicat (232 °C), fiind recomandat pentru gătirea termică.

Out of stock

Description

Compoziție nutritivă

Uleiul de floarea-soarelui are în compoziție acizi grași mononesaturați și polinesaturați, precum și o cantitate scăzută de acizi grași saturați. Predomină însă grăsimile polinesaturate, mai ales acidul linoleic, din care derivă acidul Omega-6. Conținutul de acizi linoleic și oleic conferă proprietăți unice fiecărei categorii de ulei.
100 ml de ulei de floarea-soarelui aduce contine 814 kcal și pe lângă conținutul de acizi grași, mai conține:

  • vitamina E (41 mg);
  • vitamina K (5,4 µg);
  • vitamina B8 (0,2 mg);
  • fier (0,03 mg).

Beneficiile uleiului de floarea-soarelui

Activitatea anti-bacteriană și anti-microbiană a uleiului de floarea-soarelui

În Egipt a fost realizat un studiu pe un grup de copii născuți prematur, cărora li s-au aplicat pe piele comprese cu ulei de floarea-soarelui de 3 ori pe zi. Rezultatele au arătat îmbunătățiri semnificative la nivelul pielii și o reducere a incidențelor de infecții nocosomiale, comparativ cu grupul de copii cărora nu le-au fost aplicate aceste comprese. Nu s-au observat efecte adverse ale terapiei.

Uleiul de floarea-soarelui și bolile cardiovasculare

Acizii grași Omega-6 din uleiul de floarea-soarelui și conținutul de fitosteroli ajută la reglarea cantității de lipide din sânge și reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare.

Într-un studiu realizat pe animale s-a demonstrat efectul cardioprotectiv al uleiului de floarea-soarelui, prin reducerea riscului de aritmii. Uleiul de floarea-soarelui a fost adăugat în alimentele animalelor (șoareci) timp de 4 săptămâni și s-a observat o scădere a indicenței de producere a fibrilației ventriculare-indusă după 6 minute și a ischemiei miocardice după 12 minute.

Utilizarea în cosmetică a uleiului de floarea-soarelui

Uleiul de floarea-soarelui are rol umectant și emolient asupra pielii, datorită naturii lipidice. Este absorbit relativ ușor în piele și formează un strat protector care previne deshidratarea pielii, infecțiile și inflamarea – în special pentru pielea bebelușilor.

Este utilizat în industria cosmetică, pentru fabricarea produselor cu activitate emolientă și hidratantă, pentru a proteja integritatea pielii (produse anti-îmbătrânire) dar și culoarea părului (produse pentru protecția culorii).

Vitamina E joacă un rol important în prevenirea căderii părului, prin stimularea micro-circulației la nivelul scalpului. De aceea, uleiul de floarea-soarelui este utilizat și pentru fabricarea cosmeticelor pentru tratamentul căderii părului.

Efectul benefic datorat vitaminei E

Conținutul ridicat de vitamina E face ca uleiul de floarea soarelui să aibă un posibil efect benefic în prevenirea aterosclerozei și a carcinogenezei, dar și împotriva îmbătrânirii premature a pielii. Efectul antioxidant al vitaminei E (alfa-tocoferolul) poate reduce riscul de inflamații și tumori prin neutralizarea radicalilor liberi, precum și riscul de declanșare a accidentului vascular cerebral.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ulei de floarea soarelui 2L Estermann”

Your email address will not be published. Required fields are marked *