Description
Folosirea uleiului de palmier ofera multiple avantaje:
Ulei de palmier Olina – nu fumega, nu stropeste, nu face spuma, nu isi schimba mirosul, produsele absorb mai putin ulei, iar mancarurile preparate sunt gustoase si sanatoase, pastrand gustul ingredientelor folosite.
Uleiul nu are gust si nici miros, deci nu influenteaza gustul mancarurilor preparate si se poate folosi pentru a praji cartofi, carne, peste, legume, oua, gogosi etc., separat sau impreuna. Uleiul nu imprumuta gustul alimentelor, iar produsele raman crocante pentru mai mult timp..
Uleiul de palmier se pastreaza bine în timp, datorită conținutului mare de compuși antioxidanți, în special betacaroten.
Este cunoscut si foarte folosit, in special in zonele tropicale din Asia de Sud, Africa si Brazilia. Dar incepe sa fie cautat si in zonele Europei si Americii de Nord, tocmai datorita proprietatilor sale deosebite.
Indonezia si Malaezia sunt tarile cu cea mai mare productie de ulei de palmier din lume, producand cumulat aproape 40 de milioane de tone anual.
„S-a demonstrat ca uleiul de palmier ofera protectie impotriva bolilor de inima. In plus, acest ulei ajuta la imbunatatirea cantitatii de vitamina A la persoanele care sunt deficiente sau care prezinta risc de deficienta.”
Uleiul are proprietăți bune de conservare, asigurând termene lungi de valabilitate si pentru alimentele la prepararea carora a fost folosit.
Un fenomen normal la acest tip de ulei este solidificarea, care are loc la temperatura de 18ºC. Insa pastrat la temperatura mediului ambiant de aprox 24ºC, uleiul ramane in stare lichida. Uleiul de palmier devine astfel uleiul ideal pentru prajit.
Ulei de palmier Olina – se filtreaza periodic si se completeaza pe masura ce se consuma.
Uleiul de palmier se poate folosi atat in alimentatie cat si in industria cosmetica.
Reviews
There are no reviews yet.