Ulei de palmier

Beneficii pentru sanatate – Ulei de palmier

Uleiul de palmier provine din pulpa fructelor de palmier, care tind sa crească în manunchiuri mari. Uneori, un singur ciorchine poate cantari până la 40 kg. Fructul insusi poate fi mic, cam de marimea unui strugure, dar pulpa sa este foarte bogata în ulei.

De-a lungul mai multor ani, am dezvoltat competențe deosebite în procesarea uleiului de palmier, pentru a garanta calitatea si siguranta acestuia.

Odata culese, fructele de palmier sunt trimise la morile furnizorilor noștri, care încep procesul de extragere a uleiului de palmier cât de repede posibil: ei încălzesc fructele la abur, apoi le presează pentru a extrage uleiul. După aceea, uleiul extras este prelucrat și purificat la temperaturi controlate.

Olina este un ulei (oleina) natural, rafinat, obtinut 100% din ulei de palmier, produs in Malaysia de catre concernul american Cargill. Oleina este partea lichida a grasimii de palmier, rafinata si complet dezodorizata, cu multe caracteristici care il recomanda ca fiind un produs care inlocuieste cu succes uleiul de floarea soarelui sau orice alt ulei comestibil sau untura utilizate in mod traditional.

Complet dezodorizat, fara gust sau miros, uleiul de palmier nu influenteaza gustul produselor prajite sau a celor care intra in contact cu el. Temperatura de fumegare este de 230°C ceea ce permite folosirea uleiului la prajit intens. Datorita rezistentei ridicate la fumegare, uleiul poate fi utilizat la mult mai multe prajiri decat uleiurile traditionale. Aceasta temperatura ridicata de fumegare permite prajirea mai rapida a produselor, ceea ce duce la o absorbtie mai mica de ulei si deci la o economie la consum. In plus, produsul obtinut este mult mai sanatos.

 • Nu spumeaza, iar produsele prajite absorb o cantitate mai mica decat in cazul celorlalte uleiuri.
  Aceste calitati ii confera o serie de avantaje, fiind recomandat pentru multiple utilizari cum ar fi:
 • Prajitul intens – cartofi prajiti, gogosi, langosi, alune, arahide, peste, chiftele, snitele, etc. Pentru mentinerea calitatilor uleiului de palmier, se recomanda filtrarea (strecurarea) periodica a uleiului la un anumit interval de timp si completarea cu ulei proaspat;
 • Pregatirea diverselor mancaruri, precum tocanite, prajituri, etc. Fac exceptie salatele si maioneza;
 • Prepararea cozonacilor, aluaturilor, cremelor de ciocolata

Cateva dintre motivele popularitatii uleiului de palmier sunt:

 • este un ulei bogat in acizi grasi, precum si micronutrienți solubili în grasimi precum carotenoizii (pro-vitamina A), vitaminele D, E și K.
 • isi menține proprietățile chiar și la temperaturi ridicate, de aceea este foarte potrivit pentru gatit.
 • Textura sa catifelată și cremoasă si absența mirosului il recomandă ca ingredient perfect în multe rețete, inclusiv pentru prepararea produselor ce necesita coacere (cum ar fi biscuiții).
 • Poate fi folosit pe post de conservant natural, prelungind termenul de valabilitate al produselor alimentare.
 • Cultura de ulei de palmier este cultura de ulei vegetal cu cel mai mare randament : este nevoie de mai puțin de jumătate din pământul necesar altor culturi pentru a produce aceeași cantitate de ulei. De aceea, uleiul de palmier este cel mai eficient ulei vegetal din lume.

Avantajele folosirii uleiului de palmier certificat RSPO:

În ciuda practicilor incorecte din industrie, un număr tot mai mare de jucători din industria uleiului de palmier s-au angajat să adopte practici durabile. Rezultatul acestei tranziții treptate este faptul că tot mai multe tipuri de ulei de palmier din selecția noastră provin din agricultura durabilă (fiind certificate RSPO).

Furnizorului nostru principal de ulei de palmier (Cargill Malaysia) produce si furnizeaza ulei de palmier intr-o maniera durabila și responsabilă din punct de vedere social. Deviza Cargill este: „Fara deforestare, fara turba și fara exploatare”. In acest sens, s-a actionat in vederea cresterii transparentei, a imbunatatirii implicarii partilor interesate, precum si pentru verificarea progreselor și contribuirea la transformarea industriei.
La nivel global, Cargill opereaza 17 rafinării, 11 mori si cinci plantații de palmieri.

Al doilea furnizor al nostru de ulei de palmier – VFI Austria – foloseste aproape exclusiv ulei de palmier RSPO.

FVI este o afacere de familie cu o bogata experienta in producerea de uleiuri si grasimi (functioneaza inca din secolul XVIII). FVI este azi un producator de top de uleiuri organice pentru industria de producție alimentara care furnizeaza de asemenea uleiuri și grăsimi convenționale adaptate pentru clienții industriali, precum și uleiuri ambalate pentru catering și retail. Sediul FVI este in Wels, Austria, de unde este administrata rafinăria de ultimă generație și unde se ambaleaza uleiurile.

Astăzi, VFI este liderul clar al pieței în Austria, propunand o gamă larga de uleiuri si grasimi pentru gatit pe care le distribuie in multe tari din intreaga lume.

Render va pune la dispozitie urmatoarele uleiuri de palmier:
Ulei Palmier – Olina TIN – produs in Malaysia de CARGILL, punct de topire 24°C – ambalat: Bidon tabla 20 L;
Ulei Palmier – Olina BIB – produs in Malaysia de CARGILL, punct de topire 24°C – ambalat: Cutie carton 18 Kg;
Ulei Palmier – Palm Oleina BIB – produs in Austria de VFI, punct de topire 24°C – ambalat: Cutie carton 10 L;
Ulei Palmier – Kuchenchef 10L – produs in Austria de VFI , punct de topire 24°C – ambalat: Galeata plastic 10 L;
Ulei Palmier – Kuchenchef 20L -produs in Austria de VFI , punct de topire 24°C – ambalat: Bidon tabla 20 L;

Oferta Angro