Ulei de rapita

Ulei de rapita

Ulei de rapita – Este obtinut din prima presare la rece a semintelor de rapita. Este cunoscut faptul ca uleiul de rapita are cel mai scazut continut de grasimi saturate dintre uleiurile de gatit disponibile și contine mai putin de jumatate dintre grasimile saturate care se gasesc in uleiul de masline și este bogat cu Omega 3.

Principalele beneficii ale uleiului de rapita presat la rece sunt:
  • Continutul scazut de grasimi saturate. Uleiul de rapita contine acid linoleic (omega-6) si-α-linolenic (omega-3)- acizi grasi esentiali, de aceea este unul dintre cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit.
  • Uleiul de rapita contine de asemenea cantitati importante de antioxidanti, mai ales vitamina E. Aceasta este un antioxidant puternic solubil in lipide necesar pentru mentinerea integritatii membranei celulare, a membranelor mucoase si a pielii, oferind protectie in fata actiunii radicalilor liberi.
  • Uleiul de rapita are cel mai inalt punct de ardere, fiind de asemenea o alegere ideala pentru prajit. Poate fi incalzit la o temperatura mai ridicata, acest lucru conducand la reducerea cantitatii de ulei absorbit in alimentele prajite.
  • Uleiul de rapita – este foarte bogat in grasimi nesaturate sanatoase, in special acid alfa-linolenic (ALA), acesta fiind foarte important de integrat in dieta, deoarece corpul nu il produce singur.
Uleiul de rapita are proprietati antioxidante si antiinflamatoare
  • Uleiul de rapita este o sursa importanta de acizi grasi esentiali Omega 3 și Omega 6. Spre deosebire de alte uleiuri vegetale, uleiul de rapita presat la rece conţine un echilibru natural de omega 3, 6 și 9 , ceea ce il face o sursa de acizi grasi esentiali. Contine 55% acizi grasi monosaturati, acid oleic, acid linoleic, acizi saturati.
  • Omega 3 și Omega 6 ajuta la scaderea colesterolului rau din sange, buna functionare a inimii si a creierului, la reducerea inflamatiilor, dar si la dezvoltarea normala a organismului. Datorita prezentei acestor grasimi bune, uleiul de rapita ar trebui inclus cu precadere într-o dieta vegetariana. Contine un nivel ridicat de steroli, de lipide simple, substante extrem de benefice in lupta cu bolile de inima.
  • Datorita prezentei acidului gras alfa-linoleic (Omega 3), reduce inflamatiile si durerile de articulatii. Persoanele care sufera de artrita pot folosi uleiul de rapita ca si adjuvant in tratamentele de recuperare. Beneficiile uleiului de rapita se pot vedea si in alte afectiuni inflamatorii, cum ar fi bolile tractului digestiv.
  • Ulei rapita bogat in calorii. Cu toate acestea, continutul sau de calorii provine de la grasimi bune. Este deosebit de bogat in acizi mono-graai nesaturati cum ar fi acidul oleic, care constituie aproximativ 61% din grasimile totale. Acidul oleic ajuta la scaderea LDL sau „colesterolului rau” si cresterea HDL sau „colesterol bun” in sange .
  • Bogat in vitamina E, un antioxidant puternic necesar, uleiul de rapita ne ajuta sa ne mentinem integritatea membranelor celulare, protejand pielea de radicalii liberi. Aceasta poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de boli de inima, cancer si pierderi de memorie.

Studiile de cercetare sugereaza ca dieta mediteraneana, care este foarte bogata in acizi grasi mononesaturati ajuta la prevenirea bolilor coronariene. Totodata, potrivit Agentiei Americane pentru Administrarea Alimentelor, produsele care contin cel putin 0,4 grame de steroli din plante per portie pot reduce riscul infarctului si pot micsora nivelul de colesterol rau cu 10-15%.

  • Render va pune la dispozitie :

    Ulei de rapita Esterman –  produs de VFI Austria, ambalat in bidon de plastic de 1l.

    Ulei de rapita Esterman –  produs de VFI Austria, ambalat in bidon de plastic de 2l.

    Ulei de rapita Esterman –  produs de VFI Austria, ambalat in bidon de plastic de 10l.

VFI este azi un producator de top de uleiuri organice pentru industria de productie alimentara care furnizeaza de asemenea, uleiuri si grasimi conventionale adaptate pentru clientii industriali, precum si uleiuri ambalate pentru catering si retail. Sediul VFI este in Wels, Austria, de unde este administrata rafinaria de ultima generatie si unde se ambaleaza uleiurile.

  • Valoare nutritionala la 100 g de ulei
  • Valoare energetica: 828 kcal/ 3404 kj
  • Grasimi: 92g din care:
  • Acizi grasi saturati: 6,4g

CERE OFERTA PERSONALIZATA ANGRO