Beneficiile consumului apei de cocos

Beneficiile consumului apei de cocos

Ce este apa de cocos?

Apa de cocos este lichidul limpede care se gaseste in nucile de cocos verzi, imature. Nucile de cocos mai tinere sunt favorizate pentru apa lor, deoarece este mai gustoasa. Nucile de cocos mai mature au o coaja mai dura si mai putina apa in interior, deoarece se solidifica treptat.

In ceea ce priveste gustul si nutritia, apa de nuca de cocos este diferita de laptele de nuca de cocos si uleiul de nuca de cocos. Ambele fabricate din carnea de nuca de cocos. Cititi mai multe despre beneficiile laptelui de cocos pentru sanatate si aflati cat de sanatos este cu adevarat uleiul de cocos in sectiunea de articole de pe site-ul nostru.

Care sunt beneficiile nutritionale ale apei de cocos?

Apa din nuca de cocos este o bautura naturala sanatoasa, o sursa buna de potasiu si vitamine, care asigura o hidratare rapida, fiind un isotonic natural. Consumul de apa de cocos dupa antrenament imbunatateste rezistenta si performanta atletica. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceasta contine carbohidrati sub forma de glucoza (un zahar simplu) si electroliti de sodiu si potasiu – componentele cruciale in bauturile sportive din comert, care sunt esentiale pentru sanatatea inimii si o buna functie scheletica si musculara. Un studiu a constatat ca apa de nuca de cocos a ajutat la rehidratarea la fal ca o bautura sportiva cu carbohidrati-electroliti. Are mai putin zahar si mai putine calorii in comparatie cu multe sucuri, bauturi racoritoare si bauturi sportive.

Este supranumita lichidul vietii, pentru ca este bogata in cei 5 electroliti fundamentali pentru om, dar aceasta bautura naturala contine de asemenea si cantitati mari de vitamina C, B1, B2, B3, B5 si B6.

In urma testelor efectuate pe animale pana in prezent

Radicalii liberi sunt molecule instabile produse in celule in timpul metabolismului. Productia lor creste ca raspuns la stres sau ranire. Cand exista prea multi radicali liberi, corpul intra intr-o stare de stres oxidativ. Acest lucru poate deteriora celulele si creste riscul de boala.

Cercetarile efectuate pe animale expuse la toxine au aratat ca apa de nuca de cocos contine antioxidanti care modifica radicalii liberi, astfel incât acestia sa nu mai provoace rau.

Un studiu a constatat ca sobolanii cu leziuni hepatice au aratat o imbunatatire semnificativa a stresului oxidativ atunci cand au fost tratati cu apa de cocos, comparativ cu sobolanii care nu au primit niciun tratament.

Intr-un alt studiu, sobolanii cu o dieta bogata in fructoza au fost tratati cu apa de cocos. Activitatea radicalilor liberi a scazut, la fel ca tensiunea arteriala, trigliceridele si nivelurile de insulina.

Intr-un studiu efectuat pe sobolani cu pietre la rinichi, apa de nuca de cocos a impiedicat lipirea cristalelor de rinichi si de alte parti ale tractului urinar. De asemenea, a redus numarul de cristale formate in urina. Cercetatorii cred ca apa de cocos contribuie la reducerea productiei de radicali liberi.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *