Despre uleiul de palmier

Despre uleiul de palmier

In acest articol se regasesc informatii de la cei doi mari producatori de uleiuri ale caror produse le-am ales si in ale caror practici avem incredere: VFI GMBH si Cargill.

Mancarea buna necesita ingrediente bune. VFI ofera o gama larga de uleiuri si grasimi pentru toate utilizarile din industria alimentara si pentru consumatorii comerciali. Cea mai inalta siguranta a produselor si cea mai buna calitate pentru materiile prime sunt date. Echipa noastra de cercetare si dezvoltare lucreaza permanent la solutii inovatoare pentru provocari specifice.

Asa ca intalnim cele mai noi tendinte in materie de nutritie din timp si oferim produse adecvate. De asemenea, dezvoltam produse personalizate pentru cerinte speciale, impreuna cu clientii nostri.

VFI este singurul producator din Austria care ofera ulei de rapita si ulei de floarea soarelui certificat AMA. Gama noastra de uleiuri si grasimi organice pentru uz industrial este in continua extindere.

Grasimi de prajit pentru fiecare cerinta

Grasimile si uleiurile pentru prajire trebuie sa poata fi incalzite la temperaturi foarte mari si sa fie rezistente. Grasimile si uleiurile confera mancarii noastre aroma tipica. Drept componente integrale ale produselor finale, grasimile pentru prajit sunt selectate special pentru utilizarea prevazuta. In functie de caracteristicile suprafetei, continutul de amidon si proteine ale alimentelor prajite si de temperatura la prajire, utilizatorii selecteaza grasimea sau uleiul optim. Sunt disponibile retete cu sau fara ulei de palmier, chiar si cu un continut redus de acizi grasi saturati.

Cargill se angajeaza sa produca si sa furnizeze ulei de palmier intr-un mod economic, durabil din punct de vedere ecologic si responsabil social. Lucram la un lant de aprovizionare cu palmier 100% transparent, trasabil si durabil.

De ce sustenabilitatea uleiului de palmier?

Utilizari: Milioane de oameni se bazeaza pe uleiul de palmier pentru a-si hrani familiile si pentru a-si sustine mijloacele de trai, inclusiv peste 3 milioane de fermieri mici din intreaga lume. Se consuma in peste 130 de tari din intreaga lume – atat ca produse alimentare, cat si in aplicatii nealimentare, de la produse cosmetice la biocombustibili.

Cerere in crestere: cererea de uleiuri comestibile creste cu 4% anual si va continua sa creasca odata cu populatia lumii. Fiind cea mai mare productie de seminte oleaginoase care produce 3,2 milioane de tone de uleiuri la hectar, palmierul este potrivit pentru a satisface cererea crescanda. Deoarece foloseste mai putin teren pe tona de ulei produs decat orice alt ulei vegetal. Consumatorii isi doresc din ce in ce mai multa asigurare ca uleiul de palmier din produsele pe care le cumpara este produs in mod responsabil.

Uleiul de palmier este uleiul comestibil cel mai consumat, cel mai importat si cu cel mai mare randament din lume!

Rolul lui Cargill

Angajamentul lui Cargill de a produce si furniza ulei de palmier intr-o maniera economica, durabila din punct de vedere ecologic si responsabil social este intruchipat in filosofia ,,Fara defrisari, fara turba si fara exploatare”. Luam masuri pentru a creste transparenta, a imbunatati implicarea cu partile interesate, a verifica progresul si a contribui la transformarea industriei.

La nivel global, Cargill opereaza 17 rafinarii, 11 mori si cinci plantatii de palmieri. Propriile noastre plantatii lucreaza cu aproape 22.000 de fermieri mici (care au plantatii de cate 2 hectare fiecare). Peste 95% din volumul nostru de ulei de palmier provine de la terti (aproximativ 1.700 de mori). Cargill furnizeaza ulei de palmier din mai mult de 10 tari si il livreaza sutelor de clienti din intreaga lume. Furnizorii nostri sunt supusi politicii Cargill privind uleiul de palmier durabil si codului nostru de conduita pentru furnizori.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *