Faina de cocos: beneficii si utilizari

Faina de cocos: beneficii si utilizari

Faina de cocos este un produs care a devenit popular si de interes din ce in ce mai mult in ultima vreme, deoarece, in randul fainurilor, aceasta nu provine din cereale, ceea ce inseamna ca nu contine gluten.

Faina de cocos este alternativa ideala a fainii albe de grau, are o textura aerata si o aroma usoara de cocos. Poate fi folosita la prepararea unor deserturi sanatoase, deoarece este saraca in carbohidrati si are un nivel ridicat de fibre.

In ceea ce priveste gustul, aceasta poate fi putin mai dulce, cu o usoara aroma de cocos, dar care se poate acoperi foarte usor la gatit.

Avand densitate si textura diferita, faina de cocos se comporta diferit la copt spre deosebire de faina de grau, de aceea trebuie cautate retete exacte care contin acest ingredient. Este necesara o cantitate mult mai mica din aceasta fata de faina de grau. In acelasi timp, aceasta necesita o cantitate mai mare de lichid utilizat la gatit, intrucat are o absorbtie mai mare, iar acest lucru se aplica si pentru oua.

Pe cat de benefica este pentru organism, pe atat de usor este de obtinut.  Procedeul in sine presupune in prima faza razuirea miezului din interiorul nucilor si extragerea laptelui existent. Acesta este uscat in cuptor la o temperatura mica iar ulterior macinat pana la obtinerea unei pudre fine, ca in cazul fainii de la Kapthura de pe site-ul nostru.

Este o sursa importanta de proteine si grasimi sanatoase necesare organismului uman pentru o functionare optima. Contribuie la scaderea nivelului de zahar din sange deoarece are un indice glicemic scazut, ceea ce o face in acelasi timp un aliment ideal pentru diabetici. Contine acid lauric, o grasime saturata sanatoasa care intareste sistemul imunitar, scade nivelul colesterolului si contribuie la sanatatea si frumusetea pielii. Faina de cocos contine in schimb mai multe calorii si lipide. Dar acesta nu este neaparat un lucru rau, intrucat este mai satioasa si poate fi benefica intr-o dieta low carb sau ketogenica.

Cand vine vorba despre depozitare, faina de cocos trebuie pastrata in recipiente cu capac etans, a caror inchidere perfecta tine umezeala la distanta. De asemenea, aceasta isi pastreaza mai bine din calitati la rece, odata ce a fost deschisa. Astfel, se previne rancezirea si oxidarea.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *