Ulei de floarea soarelui 10L Estermann

87.00 lei

Ulei de floarea soarelui, Estermann – se obține prin extracția și presarea semințelor de floarea-soarelui. Are o aromă neutră, este galben – deschis la culoare și este uleiul vegetal cu cel mai mare conținut de vitamina E (alfa-tocoferol). Are punct de ardere ridicat (232 °C), fiind recomandat pentru gătirea termică.

Descriere

Compoziție nutritivă

Uleiul de floarea-soarelui are în compoziție acizi grași mononesaturați și polinesaturați, precum și o cantitate scăzută de acizi grași saturați. Predomină însă grăsimile polinesaturate, mai ales acidul linoleic, din care derivă acidul Omega-6. Conținutul de acizi linoleic și oleic conferă proprietăți unice fiecărei categorii de ulei.
100 ml de ulei de floarea-soarelui aduce contine 814 kcal și pe lângă conținutul de acizi grași, mai conține:

  • vitamina E (41 mg);
  • vitamina K (5,4 µg);
  • vitamina B8 (0,2 mg);
  • fier (0,03 mg).

Beneficiile uleiului de floarea-soarelui

Activitatea anti-bacteriană și anti-microbiană a uleiului de floare

În Egipt a fost realizat un studiu pe un grup de copii născuți prematur, cărora li s-au aplicat pe piele comprese cu ulei de floarea-soarelui de 3 ori pe zi. Rezultatele au arătat îmbunătățiri semnificative la nivelul pielii și o reducere a incidențelor de infecții nocosomiale, comparativ cu grupul de copii cărora nu le-au fost aplicate aceste comprese. Nu s-au observat efecte adverse ale terapiei.

Uleiul de floarea-soarelui și bolile cardiovasculare

Acizii grași Omega-6 din uleiul de floarea-soarelui și conținutul de fitosteroli ajută la reglarea cantității de lipide din sânge și reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare.

Într-un studiu realizat pe animale s-a demonstrat efectul cardioprotectiv al uleiului, prin reducerea riscului de aritmii. Uleiul a fost adăugat în alimentele animalelor (șoareci) timp de 4 săptămâni și s-a observat o scădere a indicenței de producere a fibrilației ventriculare-indusă după 6 minute și a ischemiei miocardice după 12 minute.

Utilizarea în cosmetică a uleiului de floarea-soarelui

Uleiul de floarea-soarelui are rol umectant și emolient asupra pielii, datorită naturii lipidice. Este absorbit relativ ușor în piele și formează un strat protector care previne deshidratarea pielii, infecțiile și inflamarea – în special pentru pielea bebelușilor.

Este utilizat în industria cosmetică, pentru fabricarea produselor cu activitate emolientă și hidratantă, pentru a proteja integritatea pielii (produse anti-îmbătrânire) dar și culoarea părului (produse pentru protecția culorii).

Vitamina E joacă un rol important în prevenirea căderii părului, prin stimularea micro-circulației la nivelul scalpului. De aceea, acest ulei este utilizat și pentru fabricarea cosmeticelor pentru tratamentul căderii părului.

Efectul benefic datorat vitaminei E

Conținutul ridicat de vitamina E face ca acest ulei să aibă un posibil efect benefic în prevenirea aterosclerozei și a carcinogenezei, dar și împotriva îmbătrânirii premature a pielii. Efectul antioxidant al vitaminei E (alfa-tocoferolul) poate reduce riscul de inflamații și tumori prin neutralizarea radicalilor liberi, precum și riscul de declanșare a accidentului vascular cerebral.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei de floarea soarelui 10L Estermann”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *