Descriere
Avantajele folosirii uleiului de palmier sunt:
Uleiul de palmier nu are gust si nici miros specific. Nu influenteaza gustul mancarurilor preparate si se poate folosi pentru prajirea cartofilor, a carnii, a pestelui, a legumelor etc., separat sau impreuna. Acest ulei de palmier nu imprumuta gustul alimentelor, iar produsele raman crocante pentru mai mult timp.
Uleiul de palmier nu fumega, nu stropeste, nu face spuma, nu isi schimba mirosul, produsele absorb mai putin ulei, iar mancarurile preparate sunt gustoase si sanatoase, pastrand gustul ingredientelor folosite.
Uleiul de palmier rezistă mai bine în timp și râncezește mai greu, datorită conținutului mare de compuși antioxidanți, în special betacaroten.
Este cunoscut si foarte folosit, in special in zonele tropicale din Asia de Sud, Africa si Brazilia. Acesta ncepe sa fie cautat si in zonele Europei si Americii de Nord, tocmai datorita proprietatilor sale deosebite. Indonezia si Malaezia sunt tarile cu cea mai mare productie de ulei de palmier din lume, producand cumulat aproape 40 de milioane de tone anual.
„S-a demonstrat ca uleiul de palmier ofera protectie impotriva bolilor de inima. In plus, acest ulei ajuta la imbunatatirea cantitatii de vitamina A la persoanele care sunt deficiente.”
Uleiul de palmier are proprietati bune de conservare, asigurand termene lungi de valabilitate si pentru alimentele la prepararea carora a fost folosit.
Un fenomen normal la acest tip de ulei este solidificarea, care are loc la temperatura de 18ºC. Insa pastrat la temperatura mediului ambiant de aprox 24ºC, uleiul ramane in stare lichida. Uleiul de palmier devine astfel uleiul ideal pentru prajit.
Uleiul de palmier se filtreaza periodic si se completeaza pe masura ce se consuma.
Uleiul de palmier se poate folosi atat in alimentatie cat si in industria cosmetica.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.