Uleiul de rapita: caracteristici, beneficii, utilizari

Uleiul de rapita: caracteristici, beneficii, utilizari

Daca in trecut uleiul de rapita era folosit in special in scopuri industriale, astazi acest tip de ulei este recunoscut pentru proprietatile sale depurative, emoliente, cicatrizante si vitaminizante si este foarte des folosit atat in industria alimentara, cat si in industria cosmetica.

Beneficiile uleiului de rapita asupra sanatatii

Uleiul de rapita obtinut prin presare la rece este bogat in Omega 3 si Omega 6, are cel mai scazut continut de grasimi saturate dintre uleiurile de gatit disponibile si contine mai putin de jumatate dintre grasimile saturate care se gasesc in uleiul de masline. Aceste calitati fac din uleiul de rapita unul dintre cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit.

Consumul regulat de ulei de rapita contribuie la buna functionare a inimii si a creierului, la reducerea inflamatiilor, dar si la cresterea nivelurilor de energie. Uleiul de rapita sustine functia cognitiva, combate aparitia bolii Alzheimer si a dementei. Fiind foarte bogat in vitamina E, uleiul de rapita combate actiunea radicalilor liberi, prevenind aparitia tumorilor canceroase.

Vitamina E are efecte benefice inclusiv asupra pielii, care se mentine supla si neteda, fara pete, riduri si semne de acnee.

Utilizari ale uleiului de rapita

In bucatarie, aroma si gustul uleiului de rapita se combina perfect cu salatele de cruditati, orezul fiert, pastele de orice fel, sparanghelul, legumele coapte, carnea de vita sau somonul. Este un ulei foarte versatil, care poate fi introdus in foarte multe retete delicioase. De asemenea, uleiul de rapita poate fi folosit la prajit sau pentru a prepara diverse sosuri pentru fripturi.

In industria cosmetica, tratamentele care includ uleiul de rapita sunt bine cunoscute. Uleiul presat la rece este bogat in vitaminele A si E care fac minuni pentru pielea ridata, imbatranita, care isi recapata tonusul si supletea.

Pentru cele mai bune rezultate, se adauga cateva picaturi de ulei de rapita intr-o crema nutritiva de noapte si se aplica pe ten. De dimineata, tenul este vizibil intinerit, luminos si neted.

Aplicat sub forma de masca de par, uleiul de rapita regenereaza podoaba capilara, redandu-i frumusetea. Pentru un efect intensiv, se poate prepara o masca de par din ulei de rapita si miere. Amestecul se aplica pe par si se lasa sa actioneze cel putin 30 de minute, dupa care se spala cu un sampon bland. Veti observa ca nu va mai fi nevoie de un balsam. Parul ramane suplu, stralucitor si moale.

Uleiul de rapita are si un efect emolient si hranitor asupra unghiilor fragile si casante. O baie de ulei de rapita intareste unghia si ii imbunatateste aspectul. Pentru un efect relaxant, masati incet unghiile cu cateva picaturi de ulei de doua ori pe saptamana.

Render va pune la dispozitie uleiul de rapita produs de VFI, un producator de top de uleiuri organice pentru industria de productie alimentara care furnizeaza de asemenea, uleiuri si grasimi conventionale adaptate pentru clientii industriali, precum si uleiuri ambalate pentru catering si retail. Puteti alege din gama noastra variata de uleiuri:

Ulei de rapita Esterman –  produs de VFI Austria, ambalat in bidon de plastic de 1l.

Ulei de rapita Esterman –  produs de VFI Austria, ambalat in bidon de plastic de 2l.

Ulei de rapita Esterman –  produs de VFI Austria, ambalat in bidon de plastic de 10l.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *